topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1
По полека с похвалите PDF  | Print |
Wednesday, 16 October 2019

 Бях решил в тази предизборна кампания повече да не допускам негативизъм. Но публикация във врачанския сайт ZOVNEWS.com, в която се лансират нагли лъжи, ме накара да напиша това.

    Статията беше поствана във фейсбук групата с. Хайредин и се казва " За два мандата Тодор Алексиев и екипа му заличиха 20 години безхаберие ". 

    Само ще припомня, че двадесетте години преди мандата на Алексиев, България беше в изключително лошо икономическо състояние  И НЯМАШЕ ПАРИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, и правителствата нямаха възможност да отпускат пари за бедните общини.

Въпреки немотията и липсата на пари, предишните кметове правеха всичко, което беше възможно и което бяха обещали на хората. БЕЗ ПАРИЧНА ПОДКРЕПА ИЗВЪН БЮДЖЕТА. Беше докарана водата от сондата , така както беше обещал тогавашния кмет.  Беше разширен площада при друг кмет. Бяха отремонтирани площада и улици при други двама  кметове. През последния мандат преди Алексиев и екипа му бяха разработени проекти, които през мандата на Алексиев бяха реализирани! Общинските съветници работеха без заплати, а председателите на общинските съвети работеха на символично възнаграждение. 

   Какво направи Алексиев и екипа му във времена, когато имаше възможности за пари по европейски проекти и на щедри помощи от държавата.   Първият мандат на Алексиев и екипът му започна от 2011г., т.е. три години след влизането на България в ЕС.

    Какво направиха за 8 години ще напиша по надолу. Сега ще се спра на лъжите в Статията.   

   В общи линии тезата на публикацията  е събрана в едно нейно изречение "С ограничения си бюджет  Община Хайредин успя да се справи с разбитите улици  във всички населени места"   - Това е абсолютна лъжа, защото всички улици са направени с пари отпуснати от правителството. Пари, които се дават на общини с калпави управления, които не могат да направят проекти за пари от европейски програми. Доказателство: 

 1. Статия от 28. 08 . 2016г.  „Общините на ДПС удариха предизборния джакпот“ https://www.mediapool.bg/obshtinite-na-dps-udariha-predizborniya-dzhakpot-s-razdadeni-pari-ot-byudzheta-news253425.html

2. Статия от 2017-07-14 за отпуснати пари от правителството за ремонт на улици ( а не ремонт от  ограничения си бюджет) http://www.vratzadnes.com/page.php?n=19373865 

3. Статия от 28.11.2017 "Общини наливат държавни пари в асфалт" https://www.kmeta.bg/obstini-nalivat-durjavni-pari-v-asfalt

3.    Статия от 17.07.2018 "Ние в Хайредин използваме капиталовите пари от правителството, които са в размер на един милион до момента. Министър Нанков каза, че ще ни отпусне още около 350 хиляди лева. Вървим си по план. Не сме изисквали пари заради бедствието, за да асфалтираме, макар че ние си имаме нужда от това освежаване на улиците."  http://bnr.bg/vidin/post/100996551/asfaltirat-ulicite-v-hairedin

Друго твърдение „С  ентусиазъм от по-младите жители на Хайредин бе посрещнат завършилият проект за изграждане на многофункционална спортна площадка. „ – целта е да се внуши лъжа, че общината е защитила проект. Истината е съвсем друга: Площадката е за 110 000лв и е изградена с пари от т.1 от по-горе. Т.е с пари от правителството, а не от защитен проект.

За това, което пишат, че ще се направи през новия мандат няма да го коментирам. Преди предните местни избори същия сайт пишеше ,че ще се направят чудеса, но те не станаха.

Изкушавам се обаче да коментирам едно твърдение в статията на Зовнюз: „ Нито едно от населените места в общината не остана пренебрегнато и встрани от стремежа на местната управа да изгради една по-благоприятна среда за живот на жителите.“ От 10 години насам, всяка година ходя със състуденти  , ходя на седмични екскурзии из България. През последните 5-6 години  НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ОБЩИНА , КОЯТО ДА ИЗГЛЕЖДА ПО ЗАНЕМАРЕНО ОТ ОБЩИНА ХАЙРЕДИН.

.Това лято посетих община Чавдар , която е 4 пъти  ПО-МАЛКА по население и  2 и половина пъти ПО-МАЛКА по територия.  На около 40 км. от Ботевград.  ВИДЯХ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ В ЕДНА ОБЩИНА ЗА ДВА МАНДАТА…..

 

 

 

 

 

 

А ето и тоалетната в центъра на селото, посред лято в отпускарския сезон....

 

 

А ето и докъде стигна стремежа на местната управа в Хайредин да изгради една по-благоприятна среда за живот на жителите...

  

   Тоалетната в центъра на Хайредин

 

  

  И до къщата на Васил Воденичарски

  За какво не написа Зов Нюз:

     Преди да започнат да управляват Т.Алексиев и екипа му,  в землището на Хайредин е имало общинска обработваема земя над 2000 дка . Сега са около 150 (а денги нет)

   Всяка година общината харчи от 35 до 80 хиляди лева за ремонта на пътя Ботево-Хайредин, който би трябвало да е в гаранция.

Земя за брато по 578 лв на декар (при реална цена около 1300лв.-Протокол №7 от 01.04.2016г реш.71 на общинския съвет )

.Земя 68 дка под наем за щерката за 10г. по 3 лв на дка.(прот16 от 16.12.2016 реш 175. сключен договор01.10.2017г влиза в сила от 30.06.2017г.)

.Ползване на БКС като собствено - доказателство-наблюдението на хората в Хайредин.

За председателката на общинския съвет Светла Петрова 90% от кметската заплата за 4 часа работа (прот.№2 реш10 от 20.11.2015г. на общинския съвет) + служебна кола и гориво, за да ходи на работа от Манастирище до Козлодуй, + гориво за колата на синчето и.

За специалистката по проектите от Бяла Слатина , добра заплата, + НОВА служебна кола, + гориво, + гориво за джипа на баща и, + гориво за колата на майка и. Сведението от хората работещи в БКС

Община Хайредин закупи 6 нови коли по завишени цени. Сведението от решения на общинския съвет, намиращи се на сайта на общината. И то при условие, че някои от старите коли не бяха и на 100 хиляди километра.

Е те затова община Хайредин не е станала за два мандата, като община Чавдар 

 И кой ли направи ДПСарска община.....     тук  

 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates