topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1
За законност и справедливост! PDF  | Print |
Saturday, 05 October 2019

 

Местна коалиция „БСП за България (ПП Никола Петков)“

За законност и справедливос т!

69.png

      Кои сме ние и за какво се борим?  - Ние сме хора, обединени от желанието да направим община Хайредин отново нормална. В коалицията има хора с различни  идеологически възгледи. Но това, което става в нашата община през последните 8 години , ни накара да загърбим различията и противоположните си възгледи, и да образуваме този ЕДИНЕН ФРОНТ срещу злото, за ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ. Тъй като не искаме да започнем с лъжа, поставихме партията от коалицията, която има най-много гласове на последните избори – БСП, на първо място и като водач на коалицията. Нашите основни противници,  поддържащи сегашното управление, поставиха партията с най-много гласове – ДПС на последно място и на първо място поставиха партия, която няма нито един глас  и я представят, като да са от тази партия, а не от ДПС. Те започват с лъжа , а ние - с истина. Защото където няма истина, няма ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ.

    КОИ СА КОНКРЕТНИТЕ НЕЩА, КОИТО НИ НАКАРАХА ДА СЕ ОБЕДИНИМ:

  - От общината са откраднати с фалшиви нотариални актове близо 500 декара земя. Това е безспорно доказано от компетентните органи. За да се върне тази земя на общината, трябва да се извършат процедури от кмета на общината. Тъй като семейството на сегашния кмет е получило 292дка от тази земя, е ясно, че общината няма да действа.През 2013г. Бяха продадени над 1000 дка общинска земя за   1 300 000. Парите трябваше да се използват за авансово плащане по проекти и след това да се възстановяват. В момента от тези пари не е останало нищо.

 - За последните 4 години НЕ Е  реализиран НИТО ЕДИН ЗНАЧИМ ПРОЕКТ по ЕВРО ПРОГРАМИ.Предишния  мандат бяха реализирани проекти, направени от предишни управления.

 - Ако не бяха парите, които държавата дава на калпавите общински управи, неспособни да реализират проекти, нямаше да се направят няколко  улици в Хайредин и Манастирище.

  - Общинското предприятие,  познато като БКС, се ползва за обслужване на една частна фирма и затова е буквално пред фалит.Техниката и работниците се използваха като измикяри.Така ли занемарена щеше да изглежда общината, ако то работеше само за общината?

  - Председателят на общинския съвет има гласувана заплата на 90% от кметската, за 4 часова работа. Всички знаят къде работи Светла Петрова на постоянна работа и колко работи в Общината. Като + на тези над 60 хиляди доход (за 4 години), ползва и служебна кола, която зарежда в базата на общината

 за да ходи на робота в Козлодуй.

  - „Специалиста“ Габриела Милчева от Бяла Слатина, изявен кадър на ДПС, беше назначена за реализиране на проекти.Макар , че от 5 години нямареализиран нито един значим проект, кадъра на ДПС ползва  персонална служебна кола , и висока заплата.

   - част от колите на общината се ползват изключително за обслужване на семейството на кмета,

например колата която кара Тинко (с прякор Партизанина).

  - фирми на кмета заграбиха и заградиха огромни площи от пасищата и пратиха по-дребните животновъди да ходят по други села, а хората да няма от къде да минат и да заобикалят.

  - Кметът е предоставил на фирмата на дъщеря му 68 декара общинска земя за 10 години по 3лв на декар. Кметът е продал на брат си 1,890 декара земя до бензиностанцията по 579лв. на декар (под половин цена), от която незаконно (без разрешително) беше добита гора за хиляди лева.

   За да се опишат всички несправедливости, НЯМА ДА СТИГНАТ И 5 БРОШУРИ.

Някои ни  обвиняват , че сме в безпринципна коалиция и най-вече тези, които нямат принципи.

   Да попитаме: Принципни ли са хората, които лъжат, че основната партия в коалицията не е ДПС. Принципни ли са хората  от коалицията на кмета, които стоят зад всичките му несправедливости и за това получиха солиден доход като общински съветници. Принципни ли са хората, които искат да станат общински съветници, само за да вземат заплата и не смеят да говорят истината и сега, и едва ли ще смеят и да задават въпроси в общинския съвет и да защитават справедливостта. А копувачите на гласове?

   Ние имаме смелостта да говорим истината  за законността, справедливостта  и морала, дори  и без да сме в управлението.

     Какво ще направим ако гласувате за нас:

1.          1Първите ни стъпки ще бъдат да върнем законността и справедливостта в общината, като развалим договорите на кмета с близките му. Те и без това са уязвими, като конфликт на интереси.

2.Ще въведем справедливо разпределение на общинската земя (пасища и ниви)  между животновъдите и земеделците.

      3.Ще реализираме проекти за евросредства, с които ще направим общината по-привлекателно място за живеене.

 

      4.Ще работим за привличане на инвестиции, за да се осигурят работни места. Ние не сме притеснени от това, че при повече работни места ще трябва да се дават по-високи заплати.

5.Ще съдействаме и подпомагаме малкия и средния бизнес.

6.Ще вземем незабавни мерки в посока на това , общината ни да не изглежда  като най-занемарената от всички общини в България.

7.Ще започнем незабавно с общински средства (без да чакаме европейско финансиране), поправяне на най опасните и неприятни дупки по улиците в общината

8. Ще назначим общински служители и хора от обществения съвет  за отговорници, и ще използваме хората от поддръжката, за привеждане на гробищата в нормален за такива места вид. Както и за привеждане в нормален вид на други обществени места – паркове, сметища, сгради и обществени тоалетни.

9.Ще използваме  училищните земи от Рогозен,  Бързина и Манастирище за да се набират средства за безплатно изхранване на учениците, за закупуване на учебници, за подпомагане на социално слаби ученици и за стипендии на добрите ученици.

10. Ще направим ревизия на използването на общинските земи и общински имоти, и на изпълнението на проектите

11. Ще работим с икономическите единици създали и създаващи работни места, и ще създаваме желаните от тях условия с цел развитие на икономиката.

12. Ще работим за обгрижването на болни, възрастни и самотни хора.Ще доизградим базата и ще подобрим обслужването на социалния патронаж.

13. Ще отремонтираме материалната база на училищата и детските градини. Ще подобрим здравното обслужване чрез създаване на по-добри условия на личните лекари. Ще съдействаме за аптечно обслужване на с.Рогозен

       14. Ще осигурим ЗАКОНЕН ред срещу посегателствата над собствеността и личната неприкосновеност на хората. Това ще го постигнем, като съдействаме на полицията и същевременно изискваме от нея.

15. Редовно ще информираме гражданите за техните социални, здравни и пенсионни права.

16. Ще създадем и подпомагаме клубове на пенсионерите , там където няма.

17. Регулярно ще информираме по достъпен начин населението за всичко, което прави общината (включително и през социалните мрежи). Ще се вслушваме в предложенията на жителите на общината и по този начин ще ги накараме да почувстват , че тя е тяхна. Това ще е гаранция , че никога повече общината няма да работи в полза само на едно семейство.

 

ТЕЗИ НАШИ ОБЕЩАНИЯ ЩЕ ПОСТАВИМ НА ВИДНО МЯСТО В СГРАДИТЕ НА ОБЩИНАТА И КМЕТСТВАТА.

 

 

Ние разчитаме на мислещите хора. Ние разчитаме на тези, които имат способността да разберат , че за общински съветници трябва да бъдат избрани смели и решителни хора, такива, които няма да се поколебаят да се изправят срещу всяко несправедливо решение и ще защитават истинските интереси на хората, а не на отделни личности.

 

 

 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates