topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1
Лично обръщение към жителите на община Хайредин От кандидата за кмет на община Хайредин PDF  | Print |
Saturday, 05 October 2019

Лично обръщение към жителите на община Хайредин

69.png

От кандидата за кмет  на община Хайредин на

Местна коалиция „БСП за България (ПП Никола Петков)“

Борис Михайлов Тодоров

 

 

 

    Малко преди изборите ще навърша 59г. С изключение на 4 години в университета и 2 години в казармата, през цялото време съм живял в Хайредин. По специалност съм магистър математик и работя като учител по математика в училището в Хайредин. Съпругата ми е учител в с.Софрониево. Имам три големи деца и внук. Винаги съм симпатизирал на политически сили , които съм  смятал , че са се борили за законност и справедливост.

Защо се кандидатирах за кмет.

Преди 8 години бях един от хората , които работеха за избора на кмета, който управлява през последните 8 години. Преди 7 години научих , от предоставени ми документи, че семейството на кмета е придобило с фалшив нотариален акт 292дка общинска земя още преди да е избран за кмет. От тогава смисъла на обществения ми живот е, да поправя грешката си и да работя за връщането на земята на общината. Оказа се , че макар да е доказано от компетентните органи, за да се върне земята на общината , трябва кметът да я поиска.Нали се сещате как ще поиска да вземе земя от семейството си. През втория мандат общинското предприятие,  познато като БКС, се ползва за обслужване на една частна фирма и затова е буквално пред фалит. Кметът е предоставил на фирмата на дъщеря му 68 декара общинска земя за 10 години по 3лв на декар. Кметът е продал на брат си 1,890 декара земя до бензиностанцията по 579лв. на декар (под половин цена), от която незаконно (без разрешително) беше добита гора за хиляди лева. Между временно, през първия мандат на кмета Т.Алексиев бяха реализирани няколко проекта, подготвени от предишни управления. През втория мандат не беше реализиран нито един значителен проект. Ако не бяха парите , които държавата отпуска за общини неспособни да реализират проекти , нямаше да бъдат направени и няколко улици в Хайредин.Всичко това ме убеди , че общината има нужда от справедливо и компетентно управление, и истинска законност.

Как бях издигнат за кмет:

Месец и половина преди изборите, двама бивши кметове представители на БСП и на ПП „Никола Петков“, ми предложиха да направим коалиция за предстоящите местни избори. Целта на коалицията е да се върне нормалността, законността и справедливостта в община Хайредин. Поисках ден за размисъл. Притеснението ми беше – какво ще кажат хората за коалиция на непримирими политически противници.  Прецених , че същия въпрос ги е притеснявал и тях. Прецених и че целта , която несъмнено е доброто на общината , си струва да понесем негативите от такава коалиция. Затова се съгласих за участие в коалицията. Затова се съгласих и с категоричното им предложение аз да съм кандидата за кмет.При регистрацията на коалицията, моята политическа сила беше посочила в пълномощното ми за изборите , че не важи за регистриране на коалиции. Затова коалицията, която вече бяхме направили е регистрирана само като „БСП за България (ПП Никола Петков)“.

Какво обещавам, че ще направя ако ме изберете за кмет:


1.Ще реализирам проекти за евросредства, с които ще направим общината по-привлекателно място за живеене.

2.Ще работя за привличане на инвестиции, за да се осигурят работни места. Аз не съм притеснен от това, че при повече работни места ще трябва да се дават по-високи заплати.

3. Ще взема незабавни мерки в посока на това, общината ни да не изглежда  като най-занемарената от всички общини в България.

4.Ще започна незабавно с общински средства (без да чакаме европейско финансиране), поправяне на най опасните и неприятни дупки по улиците в общината.За целта ще включа общината към приложението за телефони „Кмете виж“ с което ще можете със снимка и локализация да покажете, къде има проблеми и нередности с улиците и чистотата.

5. Ще назначим общински служители за отговорници и ще използваме хората от поддръжката, за привеждане на гробищата в нормален за такива места вид.

6. Ще поискам от общинския съвет да отдадем за ползване на училището, училищните земи от Рогозен,  Бързина и Манастирище, за да се набират средства за безплатно изхранване на учениците и подпомагане  на социално слаби ученици.

 7. Ще направим ревизия на използването на общинските земи и общински имоти.

8.Първите ми стъпка ще бъдат, да върна законността и справедливостта в общината, като разваля договорите на кмета с близките му. Те и без това са уязвими, като конфликт на интереси.

 

9.Ще направя справедливо разпределение на общинската земя (пасища и ниви)  между животновъдите и земеделците.

10. Ще работя с икономическите единици създали и създаващи работни места, и ще създавам желаните от тях условия с цел развитие на икономиката.

11. Няма да допусна намеса в управлението на общината на интересите на хора, целящи злоупотреба, незаконни действия за материално и финансово облагодетелстване.

12. Искам и ще работя с хора представляващи и подкрепящи всички политически партии и движения, приемащи идеята за законност и справедливост в общината и държавата.

 

ВСИЧКИ ТЕЗИ ОБЕЩАНИЯ ЩЕ БЪДАТ ИЗНЕСЕНИ НА ВИДНО МЯСТО В СГРАДИТЕ НА ОБЩИНАТА И КМЕТСТВАТА, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА КОНТРОЛИРАТЕ ДАЛИ СЕ СПАЗВАТ.

   Не на насилието , не на страха!

Всички ние сме свободни хора. Имаме право свободно  да изберем да живеем по-добре

 

Разчитам на мислещите хора, които когато избират кмет преценяват , кой най-добре ще свърши работата.

Само истината, законността и справедливостта  могат да ни направят свободни!

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates