topleft topright

Вход


Lost Password?
No account yet? Register
kn00

      Чудесна книга

elka

Книга разказ за Михайлово

mih2

Книга Родове от Михайлово

mih1
Хайрединските общински съветници, от най-лакомите!? PDF  | Print |
Wednesday, 15 June 2016

     Според закона за местното самоуправление, общинските съветници САМИ определят възнаграждението си !

Какво казва закона

Чл. 34. (1)Общинският съветник получава възнаграждение за участието си в заседанията на общинския съвет и на неговите комисии. Размерът на възнаграждението се определя с решение на общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой съветници.

(2)Общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец не може да бъде повече от 70 на сто от:

1. брутната работна заплата на председателя на общинския съвет за съответния месец - в общините с население над 100 000 души;
2. средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец - в общините с население до 100 000 души.....

 

  Ясно е, че законодателят е дал възможност на общинските съветници да преценят по СЪВЕСТ възнаграждението, което смятат , че заслужават да получават. Тъй като, възнаграждението по принцип се определя за количеството и качеството на вложения труд, общинските съветници, трябва сами да преценят колко качествен е трудът им и колко пари за час заслужава този труд. Явно нашите съветници са преценили, че заслужават максимума. С реш №11 от протокол 2 от 20.11.2015г. съветниците определят "размера на възнагражденията  на общинските съветници за участие в заседания на ОбС и комисиите да бъде   70 % от средната брутна  заплата на общинска администрация за последния месец от предходното тримесечие."

   Ще коментирам ,изключително неграмотното определяне на възнаграждението. Например за месец май, предходното тримесечие е  февруари, март и април , а последния месец от това тримесечие е април. За месец юни, последния месец от предходното тримесечие е май и т.н. Очевидно е, че е можело да се запише само от предходния месец. Може да  се оправдаят,че са имали в предвид тримесечията от годината - например за май и юни предходното тримесечие е : януари, февруари и март и последния месец е март. Т.е. за месеците април,май и юни заплащането е 70% от средната брутна  заплата на общинска администрация за месец март. НО ТОВА ЩЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗАКОНА , защото, ако през март  средната брутна  заплата на общинска администрация е по-висока от средната брутна  заплата на общинска администрация за месец април, май и юни то тогава общинските съветници ще получат повече от 70% от средната брутна работна заплата за съответния месец. НО ЗАКОНЪТ КАЗВА " общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец НЕ МОЖЕ да бъде повече от 70 на сто от:....средната брутна работна заплата на общинската администрация за СЪОТВЕТНИЯ месец" 

  Изводът е, че решението или е  неграмотно съставено, или противоречи на закона - което пак означава, че си е неграмотно съставено.

   Обърнете внимание от протокол 2 от 20.11.2015г. се вижда, че ръководствата на комисиите са от коалицията Промяна и прогрес (която издигна сегашния кмет)

"1.Постоянна комисия по „Бюджет и финанси, общинска собственост, инвестиционна политика, регионална и европейска политика”:

 - Председател: Искра Иванова Гиздова

 - Секретар: Цветелина Нинова Ангелова

 2.Постоянна комисия по „Териториално развитие, стопанска и трудова заетост, земеделие и гори, транспорт, опазване на околната среда”:

 - Председател: Пламен Ангелов Калеев

 - Секретар: Ангел Димитров Стефанов

3.Постоянна комисия по „ Социални дейности“

 - Председател: Пепа Младенова  Христова

 - Секретар: Славка Георгиева Цветкова

4. Постоянна комисия по „ Контрол на решенията“ :

 - Председател: Емил Алексиев Тодоров

- Секретар: Пламен Ангелов Калеев "Т.е. отговорни  за неграмотното определяне на заплащането , НО ОЩЕ ПО ВАЖНОТО - за безсрамно високата самооценка И БЕЗСРАМНО ВИСОКОТО заплащане , са съветниците от коалицията  Промяна и прогрес. 

За сравнение :

- общинските съветници на община Мизия са взели решение за своите заплати, да са 45% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация.

- общинските съветници на община Козлодуй са взели решение за своите заплати да са 50% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация.

Явно нашите общински съветници са преценили ,че са по-образовани , по-отговорни и че работят повече от общинските съветници на Мизия и Козлодуй .

Поинтересувах се и установих , че заплатата на наш съветник е с 200 лв по висока, от тази на общински съветник от Мизия. Средно нашите получават по около 470 лв., а в Мизия по около  270 лв.

    Още по-фрапиращо е сравнението на заплатите на хайрединските съветници със заплатата на Министър-председателя на България  . Средно заседанията на общинския съвет са около 1 час. Да допуснем че заседанието на комисията е още 2 часа, стават 3 часа на месец.470:3 е приблизително 157 лв. за  час  за хайрединските общински съветници. Министър-председателят на България е с 3200 лв. месечна заплата. Ако допуснем, че работи на обикновен 8 ч. работен ден се получат 168 работни часа месечно. 3200: 168 е приблизително равно на 19 лв. за час.

Т.е. общинският съветник в Хайредин САМ СЕ Е ОЦЕНИЛ,че трудът му срува 8 пъти повече от труда на Министър-председателя на България.

Обръщам пак внимание, Хайредин 70%, Мизия 45%, Козлодуй 50% от  средната брутна работна заплата на общинската администрация. Като съветниците на Мизия и Козлодуй имат доста повече часове на заседания.

Доказателствата:

Протоколът, с който общинските съветници от Хайредин си определят заплатата  

 Протоколът, с който общинските съветници от Козлодуй си определят заплатата

 Протоколът, с който общинските съветници от Мизия си определят заплатата

  Само се чудя, дали някой от общинските съветници от коалицията Промяна и прогрес, заслужава да взема тези пари (около 6000 лева на годината ) повече от Валентин Малджански.

   Какво ли мислят за всичко това избирателите, които бяха безмилостно лъгани с обещанията за компетентност и работни места... Дали са се усетили, че са получили точно това, което са заслужили.

   На фона на бедността, в която живеят повечето ви избиратели, всичко това изглежда някак си  ... перверзно, дами и господа общински съветници. Предполагам, че ще се съгласите, че и безочието си има граници. Особено като се има в предвид, че се отказвате да търсите отговорност за изсечената гора, за присвоената с измама земя , за гротеската "подпорна стена" - все неща, КОИТО НЕ ПРАВИТЕ, но заради които вземате тези пари ....

   Бихте ли отговорили на обществото - Наистина ли не ви е срам?

1. 

 

 

ОТ НЕТА за Хайредин

 

 

 Кметът на Хайредин е сред бизнесмените, които са купили скъпи коли с пари от селската програма

Осъдиха лидери на ДПС за купуване на гласове

  Хайредин » Bulgarian National English Spelling Bee

Община Хайредин реализира два големи проекта  1

 

Велизар Велчев

Обновяват главна улица в Хайредин

Социална работничка изнудвала бедни гласподаватели в Хайредин

 

 Парите за наводненията във Врачанско присвоени

Шести отдел - Резултати от Google Книги

Първи заместник-началник на Военна академия „Г. С. Раковски”

Рисунки за конкурса “Нарисувай своето лято”

Селяни живеят като шейхове

 Убийствено червено

Български хроники

Безстопанственото съоръжение се е превърнало в бензиностанция без касов апарат

*РЕШЕНИЕ № 1006 13.11.2008 г. ДП “Строителство и възстановяване

 *Получени сигнали за корупция в Областна администрация –Враца

 *На лов

*Дариха ченге с плазма

*Постоянно полицейско

присъствие искат по

селата в община Хайредин

 *райков: Разглеждаме възможността за изграждане на нова мощност на АЕЦ Козлодуй

  *50% от завършилите гимназия са неграмотни

 *РОГОЗЕНСКО СЪКРОВИЩЕ.-Rogazen

*Първите общински проекти по селските райони вече са подписани. А Хайреди защо не е там.

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/shanko_i_bonka/hairedin.htm

 *http://liternet.bg/folklor/motivi/sin_v_tamnica/ovni/hairedin.htm

Кой е тук?

Галерия

Хаиредин RSS feed

Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates